Tuesday, 11 June 2013

Yeay!....Menang Duit dari SHELL RM20 ribu..kah...kah...kah..

cuba tengok nie......




heheheeee....akak pun TIPAH TERTIPU Deknooonn....

akk cll diaorang pagi ini...dialog sebentar tadi:

Aku:  Sya ada terima message, mengatakan sya menang hadiah dari Shell
PENIPU: oh..yea..yer...betul tu..saya memang dari Shell, Saya PENGARAHnyer...(wah!..pengarah nko...bukan kuli yer..)
Aku:..Lagi sekali...siapa ini?
PENIPU:...saya PENGARAH...HJ. bla..bla..bla..dengan telo INDONnyer...siap ada Haji uuu....
Aku:  Lagi sekali siapa ini?...aku yg masih blurr dan tidak boleh menangkap namanyer siapa yg cuma kedengaran Haji di depan...(nasib aku tak panggil pak aji)
PENIPU:...tahniah yer puan sbb puan ada pemenang bagi....(dia pun bacalah ayat yg telah dismskan kepada saya)...
Aku: yer..yer..(layan jelah)
PENIPU:  Boleh saya tahu siapa nama puan?
Aku:  Nama saya Mas----- Nu-------- (nama penuh saya kasi...)
PENIPU:...aa...aaa...( haaa...tahu nko susah nk sebut nama aku, org INDON memang tak reti sebut nama aku...kalau Sabahan boleh lagik....tergeliat lidah nk sebut...
Aku:  Masih lagi dalam PERCAYA dan tidak percaya...terus bagi nama suami....N---- -----,
PENIPU: tak boleh sebut jugak kot nama suami saya, pastu terus minta saya bacakan number siri yg disertakan...
Aku: baca lah saya ni dengan BENGGONGnyer...bla..bla..bla
PENIPU: yer betullah tu sama dengan nombor kami di sini...(memanglah sama kalau aku baca salah pun nko ckp sama SEBAB NKO NAK TIPU DUIT AKU)
 PENIPU:  puan boleh bagi nombor acct untuk kami masukkan sejumlah duit yg diberikan.
Aku:  Saya tak ade buku akaun, saya suri rumah, kalau saya pergi ambil sendiri, di mana pejabat tuan?
PENIPU:  Pejabat kami Shell Berhad (M) di No. 7,...bla..bla, Jalan Semantan, Kuala Lumpur
PENIPU: duit ini tak boleh diambil sendiri prosedur dier kena masukkan dlm acct.
Aku:  Mana ada, tulislah cheque ker, bank draft ker boleh lah..
PENIPU: kalau puan tak percaya dengan saya, cuba puan buka lamanweb yg disertakan, puan boleh report polis kalau tak percaya, laman web kami tu dpt kelulusan kementerian (iyerkan laman web nk buat kena dpt kelulusan kementerian), then dier ada mention nama MENTERI sorang ini tp sya tak dengar sangat, kalau ada laman web semua takkan kami tipu! (nko siap marah aku yer??)
Aku:  Yerlah masalahnyer saya buka laman web itu dah kena sekat/disekat/tidakvalid!! mcm mana tu..saya pergi ambil sendirilah di pejabat tuan!
PENIPU: tak boleh puan, puan pegi buka acct dulu, yg ada ATM yer puan....lepas tu baru telefon saya semula...tut...tut..tut...(line diputuskan)
Aku:  CINABENG punyer orang...nko tipu aku nko letak cll aku...isssh....isshh...

ok berakhir sudah perbualan telefon saya....maka MORAL VALUE OF the STORY...

"TIPAH TERTIPU".......heheheee...

ini saya sertakan link yg membincangkan kes penipuan ini...selamat membaca..

http://123malaysia.com/contests/listing/shell-win-rm20000-weekly-contest/?lang=en

2 comments:

  1. Assalam akak.. Sye ade call pihak pnipu nihh tdii..sye ade bri no acc sye tdii(no sbenar) .. Pstu die kte duit tu akn kluar dlm msa 3 min.. Lps 10 mim mcm tuh sye tuka no acc sye mcm mne nieyy.. Sye tkutt kak.. Please tlg sye

    ReplyDelete
  2. Akak nih no tlefon pnipu nihh.. 01127558569 tlgg sye jp kak.. Please

    ReplyDelete