Sunday, 14 July 2013

RAMADHAN AL-MUBARAK

Hari ini sudah masuk hari ke-6  kita-kita semua umat islam berpuasa...

siapa tak puasa hari ini?!?!!?...eee...tak malu...kalau disebabkan keuzuran tidak mengapa tapi kalau sebab tak puasa tak boleh tahan lapar.........EEEEE....memang tak malu...ngeh...ngeh..:p

sebelum buat checklist beli baju raya,  sediakan checklist ini dulu...wajib2... lepas tu baru checlist beli baju raya yer....keh..keh...keh...(saya sendiri buat checklist BELI BAJU RAYA dulu sebelum checklist ini....hihihi...jangan marah aaa...ooopsss...TAHUN DEPAN checklist ini dulu yer..)

sumber: isma Australia


Things TO DO's and DONT's during fasting month!!!!.....
 

sumber: encek google


Sebagai ibu sekarang saya WAJIB kena ingatkan anak teruna saya setiap kali selesai makan sahur...dolu-dolu ini adalah tugas ibu saya yang dijalankan tanpa sedikit pun rasa kepayahan, kesusahan dan kepenatan...terima kasih MAK!

sumber: anjungtaqwa
 
kalau agak-agak rasa PELUPA sangat haaa.....niat yg ini...niat utk puasa sebulan..tidak ada lagi masalah tidak boleh berpuasa keesokkan harinyer dek kerana terlupa niat...keh..keh..keh..


 

 

 
 kepada ENCHEK SAOMI:..hehehe..jangan lupa baca doa makan yg ini yer setiap kali berbuka...tengkiusss...

sumber:  anjungtaqwa
 

kepada SEMUA selamat menjalani ibadah puasa....semoga memperolehi keberkahan olehNYA.

ooopsss...lupa...nah!  jadual waktu imsak dan BERBUKA bagi kawasan pulau pinang sahaja, kawasan2 lain harap maaf yer...saya cuba mintak dengan encek google tapi tak kuar2 pung.....hemmph!...time is gold hokey so saya share kawasan Pulau Pinang sahaja memandangkan ini adalah kawasan TERRITORY saya dan keluarga...(at least ada jawapan untuk anak teruna saya yg asik berulang kali bertanya...BILA NAK BUKA PUASA NI MAMA...hik...hik..hik..)
sumber: dapur tanpa sempadan


Nota Kaki:...

Keistimewaan Lailatul Qadar
Lailatul Qadar ialah satu malam daripada malam-malam bulan Ramadhan. Ia merupakan malam yang penuh dengan keberkatan dan kemuliaan.

sumber:  al-azim.com

No comments:

Post a Comment